Ο Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων υπο την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων και του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Αγίας Πελαγίας Κυθήρων και τον Πολυχώρο άθλησης και ψυχαγωγίας KUO διοργανώνει το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 το KYTHIRA MTB MARATHON CHALLENGE 2018, αγώνες ορεινής ποδηλασίας 13 ,40 & 72 χιλιομέτρων.
Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε χωμάτινο έδαφος στο Βόρειο μέρος των Κυθήρων με εκκίνηση και τερματισμό τη γραφική τοποθεσία της Αγίας Πελαγίας.
Μεγάλο μέρος της διαδρομής κυμαίνεται στο βορειοδυτικό, ιδιαίτερου φυσικού κάλους, κομμάτι του νησιού έχοντας θέα στο μαγευτικό στενό Κυθήρων – Ελαφονήσου καθώς επίσης και σε ανοιγμένα και σηματοδοτημένα μονοπάτια τα οποία έχουν πρόσφατα συντηρηθεί από το Κ.Ι.Π.Α.

Η διοργάνωση έχει φροντίσει για την πυκνή σηματοδότηση των διαδρομών και για την ασφάλεια των αναβατών σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Κυθήρων.

Προκήρυξη

Διοργάνωση: Δήμος Κυθήρων – Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων  σε συνεργασία με το Κ.Ι.Π.Α. (ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) και με τον Πολιτιστικό σύλλογο Αγίας Πελαγίας Κυθήρων.

Τεχνικοί σύμβουλοι: Πολυχώρος άθλησης κ ψυχαγωγίας ΚΥΟ – Μιχάλης Μέντης.

O Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων προκηρύσσει τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας μαραθώνιας απόστασης

‘’Kythira MTB Marathon Challenge 2018’’.

Ημερομηνία διεξαγωγής:  Σαββάτο 28 Απριλίου 2018

Ώρα / τόπος εκκίνησης: 10:00 Λιμάνι Αγίας Πελαγίας.

Περιγραφή διαδρομής: Η διαδρομή του αγώνα θα αποτελείται από αγροτικούς χωματόδρομους-τσιμεντόδρομους-δασικούς δρόμους-μονοπάτια και ασφαλτοστρωμένους δρόμους.
Θα υπάρξουν 3 διαδρομές  ως εξής:
72χλμ (Challenge) με +2280μ
40χλμ (Expert) με +1280μ
13χλμ (Fun) με +400μ

Terrain διαδρομών : Άσφαλτος-μαλακό χώμα-σκληρό χώμα-χαλίκι-πετρώδες έδαφος-άμμος-τσιμέντο-χωραφόχωμα-περάσματα από νερό (ρυάκια).

Κόστος συμμετοχής

72χλμ (Challenge)  10 €
40χλμ (Expert)         7 €
13χλμ (Fun) με         3 €

Το ποσό συμμετοχής κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα στον λογαριασμό με Δικαιούχο Λογαριασμού το αθλητικό σωματείο Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων:

ΙΒΑΝ: GR9701103800000038029602067 (χωρίς κενά)

GR97 0110 3800 0000 3802 9602 067 (με κενά)

Προσοχή
Το κόστος συμμετοχής πρέπει να κατατεθεί εντός 2 ημερών, σε αντίθετη περίπτωση η εγγραφή θεωρείται ΑΚΥΡΗ.

Η κατάθεση θα πρέπει να είναι έχει στην αιτιολογία το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του αθλητή για να μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη. Με την αποστολή του εμβάσματος στείλτε μας email το καταθετήριο.

Τυχόν έξοδα τραπέζης βαρύνουν τον καταθέτη και η συμμετοχή δεν θεωρείται έγκυρη αν το ποσό της κατάθεσης είναι μικρότερο του κόστους συμμετοχής. Εμείς διασταυρώνουμε την σωστή πληρωμή και ενεργοποιούμε την συμμετοχή σας εντός 24 ωρών.

Επιστροφές χρημάτων λόγω ακύρωσης της συμμετοχής είναι δυνατές εφόσον γίνει ενημέρωση έως και 5 ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών.

Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

Τις τελευταίες ημέρες πριν τον αγώνα δεν θα γίνει καμία εγγραφή.

Η παραλαβή του αριθμού σας θα γίνεται στην γραμματεία του αγώνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας, της απόδειξης τραπέζης από την πληρωμή της συμμετοχής σας και εφόσον έχετε συμπληρώσει και υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής σας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κλείσουν την 20η Απριλίου 2018 στις 10μμ. Έγκυρα δηλωμένοι είναι όσοι έχουν συμπληρώσει πλήρως την δήλωση συμμετοχής και έχουν καταθέσει το αντίστοιχο ποσό στην τράπεζα έως την 20η Απριλίου 2018 στις 10μμ.

Πακέτο Συμμετοχής
Ο αθλητής με τη συμμετοχή του στον αγώνα, εξασφαλίζει τις παρακάτω παροχές του πακέτου συμμετοχής:

Συμμετοχή σε παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης.
Σταθμούς ανεφοδιασμού με νερά, cola, αθλητικά αναψυκτικά, μπισκότα.
Μπουφές στον τερματισμό με παραδοσιακά καλούδια/προϊόντα της περιοχής και βραδινό γεύμα μετά την λήξη του αγώνα.
Αναμνηστικό τεχνικό finisher t-shirt.

Μεταφορά Αθλητών
Η μεταφορά των Αθλητών από και προς το λιμάνι του Διακοφτίου θα καλυφθεί από τη Διοργάνωση.

Κατηγορίες Αθλητών
Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι ανδρών και γυναικών γενικής καθώς επίσης για την κατηγορία ανδρών οι ηλικιακές κατηγορίες : Α1(19 – 29 ετών), Α2 (30-39ετών), Α3 (40 – 49ετών), Α4(50 ετών & άνω).
Στην διαδρομή expert οι κατηγορίες είναι οι ίδιες με την challenge σύν την κατηγορία εφήβων 16-18 ετών .
Στην διαδρομή fun θα υπάρξουν δύο ενιαίες κατηγορίες ανδρών-γυναικών.
Για να συμπληρωθεί κάθε κατηγορία χρειάζεται να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές στην εκκίνηση.

Σταθμοί νερού/τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν 4 σταθμοί τροφοδοσίας (feed zones) για την διαδρομή Challenge στα  14-29-42-57χλμ. Δύο για την διαδρομή Expert στα 14-25χλμ και ένας για την διαδρομή fun στο 7χλμ. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος αναλόγως των αναγκών του να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που θα του εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του αγώνα.Οι σταθμοί ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν νερά και σε δύο θα υπάρχουν αλμυρά/γλυκά σνακ και αναψυκτικά.

Εγγραφειτε τώρα