Ο Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων under the auspices of  Δήμου Κυθήρων και του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Αγίας Πελαγίας Κυθήρων και τον Πολυχώρο άθλησης και ψυχαγωγίας KUO διοργανώνει το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 αγώνες ορεινής ποδηλασίας 13 ,40 & 72 χιλιομέτρων.
Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε χωμάτινο έδαφος στο Βόρειο μέρος των Κυθήρων με εκκίνηση και τερματισμό τη γραφική τοποθεσία της Αγίας Πελαγίας.
Μεγάλο μέρος της διαδρομής κυμαίνεται στο βορειοδυτικό, ιδιαίτερου φυσικού κάλους, κομμάτι του νησιού έχοντας θέα στο μαγευτικό στενό Κυθήρων – Ελαφονήσου καθώς επίσης και σε ανοιγμένα και σηματοδοτημένα μονοπάτια τα οποία έχουν πρόσφατα συντηρηθεί από το Κ.Ι.Π.Α.

Η διοργάνωση έχει φροντίσει για την πυκνή σηματοδότηση των διαδρομών και για την ασφάλεια των αναβατών σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Κυθήρων.

Προκήρυξη

Διοργάνωση: Δήμος Κυθήρων – Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων  σε συνεργασία με το Κ.Ι.Π.Α. (ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) και με τον Πολιτιστικό σύλλογο Αγίας Πελαγίας Κυθήρων.

Τεχνικοί σύμβουλοι: Πολυχώρος άθλησης κ ψυχαγωγίας ΚΥΟ – Μιχάλης Μέντης.

O Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων προκηρύσσει τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας μαραθώνιας απόστασης ‘’Kythira MTB Marathon Challenge 2018’’.Ημερομηνία διεξαγωγής:  Σαββάτο 28 Απριλίου 2018

Ώρα / τόπος εκκίνησης: 10:00 Λιμάνι Αγίας Πελαγίας.

Περιγραφή διαδρομής: Η διαδρομή του αγώνα θα αποτελείται από αγροτικούς χωματόδρομους-τσιμεντόδρομους-δασικούς δρόμους-μονοπάτια και ασφαλτοστρωμένους δρόμους.
Θα υπάρξουν 3 διαδρομές  ως εξής:
72χλμ (Challenge) με +2280μ
40χλμ (Expert) με +1280μ
13χλμ (Fun) με +400μ

Terrain διαδρομών : Άσφαλτος-μαλακό χώμα-σκληρό χώμα-χαλίκι-πετρώδες έδαφος-άμμος-τσιμέντο-χωραφόχωμα-περάσματα από νερό (ρυάκια).

Κατηγορίες Αθλητών
Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι ανδρών και γυναικών γενικής καθώς επίσης για την κατηγορία ανδρών οι ηλικιακές κατηγορίες : Α1(19 – 29 ετών), Α2 (30-39ετών), Α3 (40 – 49ετών), Α4(50 ετών & άνω).
Στην διαδρομή expert οι κατηγορίες είναι οι ίδιες με την challenge σύν την κατηγορία εφήβων 16-18 ετών .
Στην διαδρομή fun θα υπάρξουν δύο ενιαίες κατηγορίες ανδρών-γυναικών.
Για να συμπληρωθεί κάθε κατηγορία χρειάζεται να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές στην εκκίνηση.

Σταθμοί νερού/τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν 4 σταθμοί τροφοδοσίας (feed zones) για την διαδρομή Challenge στα  14-29-42-57χλμ. Δύο για την διαδρομή Expert στα 14-25χλμ και ένας για την διαδρομή fun στο 7χλμ. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος αναλόγως των αναγκών του να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που θα του εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του αγώνα.Οι σταθμοί ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν νερά και σε δύο θα υπάρχουν αλμυρά/γλυκά σνακ και αναψυκτικά.

Εγγραφείτε τώρα